Har du ekstra værelser til rådighed, eller har du perioder, hvor du ikke opholder dig i dit hus eller din lejlighed? Så har du mulighed for at tjene gode penge. Udenlandske turister har gennem de seneste år fået mere og mere smag for at leje opholdsstedet for deres rejsemål af private.

Virksomheden Airbnb er en virksomhed, der fungerer som mellemled mellem turister og danske boligejere, som ønsker at udleje sin bolig for en lettjent ekstra indtægt. Og det er faktisk ikke små mængder af de boliger som turister lejer i Danmark, som bliver lejet privat. En statistik fra 2013 viser, at i 2013 alene stod Airbnb og Homeexchange.com for omtrent 452.000 overnatninger. Det svarede altså til ca. 8 % af årets udenlandske hotelophold i Danmark. Og der er god grund til Danskernes entusiasme i forhold til at udleje sin bolig.

Smart og sikker fremgangsmåde som sikrer udlejer mod udeladt betaling

Det kan betale sig at udleje sin bolig til turister, især hvis man har en bolig med en central placering. Man kan sagtens tage en betaling på 500 kr. eller mere per nat, hvis man kan tilbyde sine gæster god indkvartering med belejlig placering. Og du risikerer ikke engang udeblivende betalinger fra dine lejere. Selskaber som hjælper dig med at gøre din bolig søgbar, så du kan nå ud til dine fremtidige gæster, gør arbejdet lettere for dig som privatperson.

Først skal du skabe dig en idé om, hvad din bolig kan huse. Det vil sige, hvor mange gæster vil komfortabelt kunne overnatte i dit hjem, og giv dernæst en god beskrivelse af din bolig. Du kan også med fordel tage billeder som dokumentation og for at friste fremtidige gæster til at vælge din bolig. Du kan også overveje at stille basisredskaber til rådighed. Det gælder eksempelvis rent sengetøj og håndklæder, som gæsterne kan tage i brug under opholdet.

Det kan også betale sig at kontakte dine gæster personligt, inden udlejningen påbegyndes. På den måde kan du få en idé om, hvem dine gæster er, og hvilke ønsker og forventer de har til deres ophold. Det er en smart måde at tjene penge online, da du med et lille servicegebyr kan få hjælp til alt dette af selskaber som Airbnb og homeexchange.com. Du kan endda få betalingen gennemført, inden gæsterne ankommer.

Det meste kan gøres online uden de større praktiske gøremål og de forholdsvis lettjente penge kan dermed tjenes fra sofaen via computeren.

Du kan tjene en hel del skattefrit

Der er forskellige regler alt afhængig af, om du har ejerbolig, er andelshaver eller bor til leje. Har du ejerbolig, kan du lovligt tjene op til 24.000 kr., før du behøver at betale skat af pengene. Som andelshaver kan du tjene et beløb svarende til 66 % af din boligafgift per år. Det samme gør sig gældende for folk som bor til leje. Her er de 66 % dog af den årlige husleje.