En altan giver bedre udsigt (foto: minaltan.dk)

Kommunerne har rigtig mange regler for alting. Det gælder også for altaner og bygning af disse. Også i Københavns Kommune er der former at udfylde og regler at følge. Udover de helt generelle regler for altanbyggeri, skal du også følge de, som er i København. Først og fremmest skal du anskaffe dig en byggetilladelse. Fordi din altan kan påvirke dine naboer, genboer eller mest af alt underboer, så skal du have en sådan, der siger, at du godt må bygge din altan. Især hvis din altan skal ligge indover en gårdhave, hvor den eventuelt kan blokere for nogens udsyn.

 

Få dit eget uderum

Efter det skal du have tilladelse til at bygge din altan. Altså hvordan du bygger den. Selvom du måske har en bestemt forestilling om, hvordan din nye flotte altan skal se ud, er det ikke sikkert, kommunen er enig. F.eks. er der regler for, hvor høj eller bred din altandør må være, eller hvor langt altanen må rage udover gårdhaven. Alle disse ting skal være i orden, før du overhovedet må tænke på at bygge en lille altan i det københavnske.

 

Flere regler

Selvfølgelig er der regler i hver enkel kommune, men der er også regler som du helt genrelt skal følge, når du vil bygge altan. Nemlig at du kun må have en fransk altan, hvis du bor i stuen eller på første sal. Det skygger nemlig for forbipasserende eller en eventuelt underbo. Hvis du ser nogle steder, der måske har en altan, selvom de bor langt nede, er det simpelthen, fordi de har bygget altanen, før denne regel kom til. Selvom det måske virker lidt uoverskueligt med alle regler, skal du ikke frygte at gå i gang med byggeprojektet. Ofte er både vicevært og kommune hjælpsomme og om ikke andet vil din altanbygger være glad for at hjælpe dig til at få det bedste resultat.

 

Se udvalget af altaner her, og hvordan du kan få hjælp til at bygge en.

 

Klik også herind:

Altan inspiration – en altan rummer uendelige muligheder for dit hjem