Med en altan får du mere plads og lys (foto: minaltan.dk)

Ikke nok med at der er mange regler helt generelt for at have altan i Danmark. Hver kommune har forskellige regler for at have altaner oppe. Det gælder også i Københavns kommune.
Først og fremmest skal du som alle andre steder bede om en byggetilladelse til at bygge din altan. Uanset hvor eller hvordan du bygger den, vil den sikkert komme til at påvirke andre. Hvis du eksempelvis vil bygge den ud til vejen, kan den komme til at blokere for nogens udsyn eller lignende.

 

Få dig en oase til at nyde morgenkaffen på

Derudover er der flere regler i forhold til hvordan din altan skal bygges. Det kan godt være, du vil have den på en bestemt måde, men der er f.eks. regler for, hvor stor døren skal eller må være, hvor højt værnet omkring altanen skal være, hvordan den skal bygges i forhold til andre beboerenes lysindfald og så videre. Du skal desuden være opmærksom på, at det kan tage tid at få godkendt sådan en byggetilladelse, så du må væbne dig med tålmodighed, selvom du bare gerne vil have den altan.

 

De generelle altan-regler

Udover de regler, der er i den enkelte kommune, er der generelle regler, som skal følges. Så opfylder din lejlighed ikke dem, kan du godt glemme alt om at få en altan op. For det første må du ikke bygge en rigtig altan ud til gaden, hvis du bor på første sal eller under. Her er du nødt til at nøjes med en fransk altan, det vil sige bare et værn og en altandør. Derudover skal bygningen være godkendt til det. Her kan du spørge viceværten til råds, eller du kan måske få firmaet, der skal bygge altanen, ud for at kigge om det kan lade sig gøre. Før du har det på plads, er der ingen grund til at søge om byggetilladelse hos kommunen.

 

Se her hvad du har muligheder og drøm dig til en flot altan.